Μπούλαρντ (Fed): Μήνυμα για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων - «Οι αγορές πρέπει να ακούσουν»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπούλαρντ (Fed): Μήνυμα για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων - «Οι αγορές πρέπει να ακούσουν»
Όπως είπε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed στο Σαίντ Λιούις.

«Σήμα» για περαιτέρω αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) έστειλε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed στο Σαίντ Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο Αμερικανός τραπεζίτης είπε ότι το εύρος των επιτοκίων της Fed πρέπει να διαμορφωθεί πάνω από το 5%, όταν με την τελευταία αύξηση των επιτοκίων που έκανε η τράπεζα τον Μάρτιο το τελικό εύρος των επιτοκίων ανέρχεται στο 4,75% με 5%.

Ο Μπούλαρντ είπε πως η εκτίμηση του για το εύρος των επιτοκίων άνω του 5% είναι πάνω από το μέσο όρος των εκτιμήσεων για την επιτοκιακή πολιτική της Fed. Ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα πως οι αγορές «πρέπει να με λάβουν υπόψιν» σχετικά με τα επόμενα βήματα στην επιτοκιακή πολιτική της τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τζόκερ: Δύο νικητές στην mega κλήρωση των 28,8 εκατ. ευρώ

Πόσοι εργαζόμενοι «λείπουν» από τα σούπερ μάρκετ

Τετραήμερη εργασία και 6ωρο στις προτιμήσεις των εργαζομένων για το καλοκαίρι - Κερδίζουν έδαφος οι Early Fridays

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider